Любопитно и факти около пътуването със самолет

Знаете или ние всичко за самолетите и полетите. Обичате ли да летите със самолет или никога не сте го правили, защото, както много хора, така и вие страдате от фобия. За вас подготвихме малко информация, която може да е полезна, любопитна и поучителна. Ето и някои факти около полети, самолети и всичко за летенето:

Всеизвестно е, че пътуването със самолет премахва всички онези прегради, които за много хора са бариера, а именно дългите разстояния и многото време, което е нужно за пътуване по суша.

Продължете да четете Любопитно и факти около пътуването със самолет

Историята на самолетите

Самолет със своето старо наименование аероплан се появява за първи път през Средновековието. Първата идея била на Леонардо да Винчи и още в 15–ти в. Тогава той проектирал план и чертеж на планер и хеликоптер. Първата летателна машина била наречена Орнитоптер. В историята за първи пилоти на самолет са известни имената на братя Монголфие. Това поставя началото на летателната авиоистория, която за онова време била и най-голямото предизвикателство.

Предисторията на първите самолети започва в далечната 1853 г., когато англичанинът Джордж Кайли прави своя първия полет с планер. Малко след него Жан-Мари льо Бри задвижва планерът, чрез теглен с кон в участък на самия бряг.

Продължете да четете Историята на самолетите