Любопитно и факти около пътуването със самолет

Знаете или ние всичко за самолетите и полетите. Обичате ли да летите със самолет или никога не сте го правили, защото, както много хора, така и вие страдате от фобия. За вас подготвихме малко информация, която може да е полезна, любопитна и поучителна. Ето и някои факти около полети, самолети и всичко за летенето:

Всеизвестно е, че пътуването със самолет премахва всички онези прегради, които за много хора са бариера, а именно дългите разстояния и многото време, което е нужно за пътуване по суша.

Не е и тайна, че ако искате да запазите самолетни билети, то те струват скъпо, не и ако следите офертите на авиокомпаниите и предвидите полета си месеци по-рано.

Наред с това ако желаете да спестите от самолетен билет, то избирайте дни като сряда, вторник, четвъртък. Началото и края на седмицата цените винаги са по-високи, защото повечето хора пътуват именно тогава.

И ако ви е за първи път да сте пасажер на самолет, то добре е да знаете, че мястото има значение. Специалистите съветват да се резервират места в средата на самолета и около крилата му. Там полета се усеща най-плавно и хората страдащи от проблеми със стомаха или кръвното налягане няма да се повлияят на тях.

Интересно е и числото 13 или по-скоро липсата му. Оказва се, че много хора са суеверни и се притесняват от фаталното число, а в съчетание със самолетен полет, то буди неистова паника. Ето, защо повечето авиокомпании напълно са го изключили от номерацията си.

Във всеки хотел се сервира храна и напитки, но предвид кратките разстояния, не всеки се възползва от тях, при това може да не с напълно по вкуса.

На всеки самолет има екипаж от поне двама пилота. Трима са ако полета ще трае повече, например 8 часа.

Интересно е и, че по време на полет, пилотите не се хранят с една и съща храна. С това се цели да се осигури безопасността на пътниците.

С годините става ясно, че самолетното пътуване и придвижванията от единия край на света до другия става най-бързо, приятно, удобно и безаварийно именно със самолет.